.

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών για την 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Στην 1η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή Προεδρείου η Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων πολιτών πρότεινε και έγινε ομόφωνα αποδεκτή για την θέση της γραμματείας του Δ.Σ. την Μαρία Δημητριάδη, θέση που με βάση τον κανονισμό δικαιούμασταν.

Στον Πρόεδρο κ. Χασικίδη και τον Αντιπρόεδρο κ. Ζαχαριά, όπως και στην Γραμματέα κα Δημητριάδη, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο έργο τους προς όφελος
όλων τον Δημοτών και της δημοκρατικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.

Στην Οικονομική Επιτροπή δεν έγινε αποδεκτή από τη μείζονα αντιπολίτευση (παράταξη του κ. Νανόπουλου) η πρόταση σε μία από τις 3 θέσεις που από τον κανονισμό δικαιούται η αντιπολίτευση στον Δήμο να προταθεί ο κ. Ψηλογιαννόπουλος. Η συμμετοχή αυτή διεκδικήθηκε από τον επικεφαλής της παράταξης στα πλαίσια της δημοκρατικής λειτουργίας και της ανάγκης για άμεση και θεσμική ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου. Δυστυχώς η παραταξιακή λογική τόσο από τον κ. Νανόπουλο όσο και από τον κ. Πνευματικό επικράτησε.

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και Περιβάλλοντος έγινε αποδεκτή η πρότασή μας να συμμετάσχουμε με την κ. Δημητριάδη. Στους αντιπροσώπους για την ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων) η παράταξή μας κατέβηκε με υποψήφιο τον κ. Ψηλογιαννόπουλο και εκλέχθηκε στους αντιπροσώπους.

Τέλος πιστεύουμε πως οι παραταξιακές λογικές που επέδειξαν οι παρατάξεις του κ. Νανόπουλου και του κ. Πνευματικού στις διαδικασίες εκλογής Προεδρείου και μελών των επιτροπών , με αποτέλεσμα να γίνουν τρεις ψηφοφορίες σε κάθε περίπτωση, για θέσεις που δεν μπορούν να αλλάξουν οι προτεινόμενοι από κάθε μεριά υποψήφιοι λόγω κανονισμού, δεν δημιουργούν συνθήκες ομαλής και ουσιαστικής λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου και ελπίζουμε σε αλλαγή
της νοοτροπίας της παραταξιακής «πειθαρχίας» προς όφελος όλων.

Το Γραφείο Τύπου

Πρωτοβουλία Αλληλέγγυων Πολιτών για την Ανατροπή στον Δήμο Κορινθίων
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger