.

Ανοίγει πανιά ο ''ΚΟΡΦΟΣ 2014'' του Ν.Ο.Τ.Κ


Έτοιμα να ανοίξουν πανιά για το μαγευτικό λιμανάκι του Κορινθιακού Κόρφου ιστιοπλοικά σκάφη στα πλαίσια του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα «ΚΟΡΦΟΣ 2014, εις μνήμη Νάσου Κοσμόπουλου» που διοργανώνει ο Ν.Ο.Τ.Κ. από Παρασκευή 5 έως Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου.

Ο αγώνας αποτελεί παραδοσιακό θεσμό του Ναυταθλητικού Ομίλου Τζιτζιφιών Καλλιθέας καθώς πραγματοποιείται επί 31 συνεχή χρόνια.

Την Πέμπτη το βράδυ στις εγκαταστάσεις του Ν.Ο.Τ.Κ έγινε η συνάντηση κυβερνητών όπου δόθηκε η ενημέρωση για τις οδηγίες πλού του αγώνα καθώς και για τις παροχές, εκδηλώσεις-happenings που έχουν προγραμματιστεί για την παραμονή των αγωνιζόμενων πληρωμάτων στον Κόρφο.

Οι κατηγορίες σκαφών που θα συμμετάσχουν είναι ORC Club και ORC international. Η εκκίνηση για τον “Κόρφος 2014 ” θα δοθεί την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου στις 4 το απόγευμα από το Φάληρο.

Οι ιστιοπλόοι θα αρμενίσουν με τα χρώματα των πανιών τους τα 27 ναυτικά μίλια που τους χωρίζουν από τον μαγευτικό παραθαλάσσιο οικισμό του Κόρφου Κορινθίας. Σύμφωνα με την μετεωρολογική πρόγνωση οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτική κατεύθυνση με ένταση έως 3 μποφώρ, κάτι που σημαίνει ότι τα σκάφη αναμένεται να αρχίζουν να προσεγγίζουν την γραμμή τερματισμού γύρω στις 10 το βράδυ της Παρασκευής.

Τα σκάφη που θα φτάνουν στον κόλπο του Κόρφου θα έχουν την δυνατότητα να δέσουν στην νέα πλωτή προβλήτα η οποία παραχωρείται από την Τοπική Κοινότητα Κόρφου για αποκλειστική χρήση των αγωνιζόμενων. Η προβλήτα διαθέτει ρεύμα και νερό καιτα σκάφη του αγώνα θα έχουν ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση. Το cafe-bar-restaurant “ΝΑΥΤΙΛΟΣ” θα προσφέρει πάγο στα πληρώματα.

Οι αθλητές το βράδυ της Παρασκευής μετά τον τερματισμό τους θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στο “welcome party” με κερασμένη μπύρα που διοργανώνει το bar “Ψύλλος στον Κόρφο”.

Ο Ν.Ο.Τ.Κ. και η Τοπική Κοινότητα Κόρφου σε συνεργασία με τον Δήμο Κορινθίων θα υποδεχθεί όλους τους συμμετέχοντες αθλητές στην τελετή απονομής της πρώτης ιστιοδρομίας στον χώρο
της κεντρικής πλατείας στις 20:30 μμ το βράδυ του Σαββάτου 6 Σεπτεμβρίου.

Ζωντανή μουσική από συγκρότημα θα διασκεδάσει τους αθλητές οι οποίοι στην συνέχεια θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν γεύσεις από μπάρμεκιου και κορινθιακό κρασί.

Η εκκίνηση της δεύτερης ιστιοδρομίας θα γίνει την Κυριακή στις 11το πρωί.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger