.

Ανοίγει το 2015 και για την πολιτική αεροπορία το στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης

Αεροδρόμιο κοινής χρήσης μεταξύ της πολεμικής και της πολιτικής αεροπορίας θα είναι από το επόμενο έτος αυτό της Τρίπολης, μετά την υπογραφή...την Τρίτη (16/09) της σχετικής κοινής απόφασης του υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Όπως αποφασίστηκε, θα παραχωρηθεί προσωρινά χρήση έκτασης προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, προκειμένου να γίνουν τα έργα υποδομών που απαιτούνται ενώ θα υπάρξει κοινή χρήση του διαδρόμου προσγείωσης, του τροχοδρόμου και των δαπέδων στάθμευσης.

Αβραμόπουλος: "Παραγοντισμοί και υπουργικοί πατριωτισμοί εμποδίζουν να προχωρήσουν τέτοια ζητήματα"
"Ο ελληνικός λαός, που έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα, που ζητά θέσεις εργασίας, έχει αντιληφθεί αυτήν την προσπάθεια που καταβάλλει η Κυβέρνηση και απαιτεί από εμάς επίσπευση του Κυβερνητικού έργου και κυρίως αποτελέσματα. Θέλει αποτελέσματα, μας καλεί να αναπροσαρμόσουμε τον τρόπο λειτουργίας του Κράτους και δικαίως αξιώνει από εμάς να ξεπερνούμε γραφειοκρατικά εμπόδια να αλλάξουμε τους χρόνους αντίδρασης, να αφουγκραζόμαστε τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και να προνοούμε, να προβλέπουμε, και να προετοιμαζόμαστε. Αυτή είναι η δουλειά ενός σύγχρονου κράτους" δήλωσε ο κ. Αβραμόπουλος.
Και πρόσθεσε: "Πιστεύω ότι από τον επόμενο χρόνο το Αεροδρόμιο της Τρίπολης θα εξυπηρετεί και τους νέους του σκοπούς, θα συμβάλει στην ανάπτυξη, θα βοηθήσει τις παραγωγικές τάξεις, τον Αγροτικό Τομέα, την Τουριστική Ανάπτυξη και θα δώσει μια νέα πνοή και προοπτική σε αυτό το κομμάτι της Πατρίδας μας που τα τελευταία χρόνια είναι στην προτεραιότητα και της Κυβερνητικής και της Εθνικής μας πολιτικής. Θα ήθελα όμως να επισημάνω κάτι. Ένας από τους λόγους που δεν προχωρούν τέτοια ζητήματα, είναι διότι ακόμα στον τόπο μας δεν έχουμε φτάσει σε ένα ανώτερο επίπεδο καλλιέργειας της συνεννόησης μεταξύ μας.
Παραγοντισμοί, υπουργικοί πατριωτισμοί, αν θέλετε αδυναμία για συνεννόηση, για συναπόφαση. Το γεγονός ότι δεν προχωρούσε το αεροδρόμιο της Τρίπολης, έχει και αυτό την ιστορία του. Συνεργαστείτε περισσότερο όλοι οι φορείς. Δεν έχετε να χωρίσετε τίποτα. Δείτε το συμφέρον της Πατρίδας, το συμφέρον της Περιφέρειας, το συμφέρον του τόπου σας. Όλοι σας διαγράφετε μία διαδρομή. Όλοι μας διαγράφουμε μία διαδρομή και στο τέλος κρινόμαστε από το τι έχουμε αφήσει πίσω μας σαν αποτέλεσμα.
Το κομμάτι αυτό της Πελοποννήσου πράγματι, όπως ολόκληρη η Πελοπόννησος, είναι ένα διαμάντι. Το είπε και έχει σημασία ότι το είπε ο Μιχάλης που δεν είναι από τη Πελοπόννησο, γιατί αν θα το πω εγώ θα θεωρηθεί ότι ευλογώ τα γένια μου. Χρειάζεται περισσότερη ανάπτυξη. Έχει γίνει μεγάλη προσπάθεια από τον ιδιωτικό τομέα κυρίως. Πρέπει να το δούμε αυτό, διότι οι κρατικές υπηρεσίες ναι μεν το παλεύουν, αλλά δεν είχαν πάντοτε τα μέσα και τις δυνατότητες.
Πρέπει να σταθούμε με πολύ σεβασμό στον επιχειρηματικό κόσμο, τους επενδυτές, σε όλους εκείνους που καλλιεργούν τη γη και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να αυξήσουν το δείκτη παραγωγής τους. Άρα, ένα μήνυμα που θέλουμε να σας στείλουμε και εμείς σήμερα και το βλέπετε από τη δική μας αγαστή εξαιρετική συνεργασία είναι: Συνεργασία, συνεννόηση, συναντίληψη και όλοι μπροστά στο κοινό σκοπό".

Χρυσοχοΐδης: "Πρόοδος ότι καταργήθηκαν εγωισμοί και γραφειοκρατίες"
Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης επεσήμανε: "Διαμορφώνεται ένα δίκτυο πολύ σημαντικών υποδομών, που βοηθούν την Πελοπόννησο να δημιουργήσει σημαντική τουριστική ανάπτυξη το επόμενο χρονικό διάστημα, αλλά και παραγωγική δραστηριότητα από νέα, εξαγώγιμα προϊόντα, υψηλής ποιότητας. Σε αυτό θα βοηθήσει και το νέο αεροδρόμιο. Προστίθεται μια νέα σημαντική υποδομή. Πρόκειται για ένα σχέδιο ολοκληρωμένο, που μπαίνει σε εφαρμογή με τη συνεργασία της Περιφέρειας, των Δήμων και των κεντρικών Υπουργείων και αυτή είναι η αξία της σημερινής στιγμής. Αυτό είναι πρόοδος για τη χώρα, ότι δηλαδή καταργήθηκαν οι εγωισμοί και οι γραφειοκρατίες και αρμονικά οι υπηρεσίες του δημοσίου συνεργάζονται μεταξύ τους, για να εξευρεθούν λύσεις, προκειμένου να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές για τη χώρα".
Ο υπουργός Υποδομών, ευχήθηκε στον κ. Αβραμόπουλο καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Είναι τύχη για την Ελλάδα, ότι ο Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι ο αυριανός Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων, που θα ασχολείται με τα θέματα ασφάλειας της Ευρώπης, καταπολέμησης του εγκλήματος και της τρομοκρατίας και βέβαια, θα κληθεί να διαχειριστεί ένα από τα κορυφαία ζητήματα, που απασχολούν τον πλανήτη, την μετανάστευση.
Δημήτρη, εσύ μεταναστεύεις για την μετανάστευση. Εύχομαι από την καρδιά μου να διαχειριστείς και να αντιμετωπίσεις το ζήτημα. Αυτό το ανθρώπινο ποτάμι, που καθημερινά κινείται από το νότο προς το βορρά, από την ανατολή προς τη δύση, να το αντιμετωπίσεις με τάξη και ανθρωπιά. Καλή δύναμη, καλή τύχη".
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger