Ποιοι συνταξιούχοι από τράπεζες-ΔΕΚΟ θα λάβουν αναδρομικά έως 38.000 ευρώ

Αναδρομικές αυξήσεις στα εφάπαξ που φτάνουν ως και 38.000 ευρώ θα δουν πολλοί ασφαλισμένοι που συνταξιοδοτήθηκαν από τα ταμεία ΔΕΚΟ και τραπεζών...πριν από την εφαρμογή των μειώσεων που επιβλήθηκαν με το Μνημόνιο, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο».
Όπως γράφει η εφημερίδα οι αναδρομικές αυτές αυξήσεις απορρέουν από την εκτέλεση σωρείας δικαστικών αποφάσεων και έχουν να κάνουν με την άρση του πλαφόν που είχε επιβληθεί στα εφάπαξ των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και κρίθηκε αντισυνταγματικό το 2008.
Η αντισυνταγματικότητα της σχετικής διάταξης όμως δεν είχε γενική εφαρμογή, αλλά μόνο σε όσους είχαν ασκήσει ή ασκούν ακόμη και σήμερα προσφυγές στα δικαστήρια, διεκδικώντας αναδρομικά την επιπλέον διαφορά που προκύπτει από τον επανυπολογισμό του εφάπαξ χωρίς πλαφόν.
Εκατοντάδες από τις αποφάσεις αυτές υλοποιούνται μέσα στο τρέχον έτος και οι συνταξιούχοι που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια λαμβάνουν διαφορές που μπορεί να ξεκινούν από 500 ευρώ και να φτάνουν ακόμη και στα 38.000 ευρώ.
Τα μεγαλύτερα αναδρομικά ποσά καταβάλλονται σε συνταξιούχους της πρώην Εμπορικής Τράπεζας ενώ έχουν βγει και πολλές αποφάσεις για συνταξιούχους προερχόμενους από άλλες ΔΕΚΟ όπως για παράδειγμα η ΔΕΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι σήμερα εκτιμάται ότι έχουν δικαιωθεί έπειτα από ατομικές τους προσφυγές περίπου 500 συνταξιοδοτηθέντες από ΔΕΚΟ και τράπεζες, οι οποίοι κερδίζουν μεγαλύτερο εφάπαξ.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger