Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμού

Ερώτηση Χρίστου Δήμα για τα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς και τη διατήρηση της δράσης «εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.»


Τις ενέργειες του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου τελικώς να αξιοποιηθεί το σύνολο των ευρωπαϊκών πόρων και να διασφαλιστεί φέτος η δωρεάν φιλοξενία σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς και ειδικούς σταθμούς όλων των παιδιών που το δικαιούνται ζήτησε να πληροφορηθεί με ερώτησή του ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.  Ο βουλευτής  της Ν.Δ. επισημαίνει ότι περίπου 22.000 παιδιά των οποίων οι οικογένειες πληρούσαν τα κριτήρια για την δωρεάν φιλοξενία τους βρέθηκαν χωρίς αυτή τη δυνατότητα καθώς από φέτος ορίστηκε πλαφόν που προβλέπει ότι οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μπορούν να καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητάς τους μέσω των κοινοτικών πόρων για την δωρεάν φιλοξενία παιδιών στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Παράλληλα, ο κ. Δήμας θέλησε να πληροφορηθεί τις ενέργειες των αρμόδιων Υπουργείων ώστε και με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) να προβλέπεται η αντίστοιχη πρόνοια για όσες οικογένειες έχουν το δικαίωμα και επιθυμούν να εγγράψουν δωρεάν τα παιδιά τους σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς και ειδικούς σταθμούς.


Συγκεκριμένα στην ερώτηση αναφέρεται:


Προς:


-  τον κ. Υπουργό Εσωτερικών


- τον κ. Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας


Θέμα: «Αντιμετώπιση των σημερινών προβλημάτων και διατήρηση των προβλέψεων της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο (2014-2020).»


Σύμφωνα και με τα τελευταία επίσημα στοιχεία, προκύπτει ότι την τρέχουσα χρονιά μένει εκτός παιδικών, βρεφονηπιακών και ειδικών σταθμών μεγάλος αριθμός παιδιών. Περίπου 22.000 παιδιά των οποίων οι οικογένειες πληρούσαν τα κριτήρια για την δωρεάν φιλοξενία τους βρέθηκαν χωρίς αυτή τη δυνατότητα καθώς από φέτος ορίστηκε πλαφόν που προβλέπει ότι οι δημοτικοί παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί μπορούν να καλύπτουν μόνο το 70% της δυναμικότητάς τους μέσω των κοινοτικών πόρων, οι οποίοι διατίθενται για τη δωρεάν φιλοξενία παιδιών στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής». Η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου πλαφόν είναι ιδιαιτέρως προβληματική καθώς αφήνει εκτός παιδικών σταθμών παιδιά που δικαιούνται να ενταχθούν ενώ παράλληλα δεν αξιοποιούνται 30 περίπου εκατομμύρια ευρώ από το σχετικό ευρωπαϊκό πρόγραμμα.


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


Ποιες οι ενέργειες του Υπουργείου προκειμένου τελικώς να αξιοποιηθεί το σύνολο των πόρων και να διασφαλιστεί φέτος η δωρεάν φιλοξενία παιδιών που το δικαιούνται σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς και ειδικούς σταθμούς;

Καθώς η δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» συγχρηματοδοτήθηκε από το τελευταίο ΕΣΠΑ ποιες είναι οι ενέργειες του Υπουργείου ώστε και με το νέο ΕΣΠΑ (2014-2020) να προβλέπεται η αντίστοιχη πρόνοια για όσες οικογένειες έχουν το δικαίωμα και επιθυμούν να εγγράψουν δωρεάν τα παιδιά τους σε παιδικούς, βρεφονηπιακούς και ειδικούς σταθμούς;
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger