.

Στην Ολομέλεια του ΣτΕ η συζήτηση για την αναστολή της χρηματοδότησης της Χ.Α.


Η αναστολή της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής θα απασχολήσει την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, που θα συνέλθει υπό τον πρόεδρό της Σωτήρη Ρίζο και εισηγήτρια την Σύμβουλο Επικρατείας Μαρία Καραμανώφ...



Το βασικό ζήτημα που θα απασχολήσει την Ολομέλεια του ΣτΕ, και δεδομένου ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει τη δυνατότητα να εξετάζει αποφάσεις της Βουλής, είναι εάν η απόφαση που ανέστειλε την χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής μπορεί να ελεγχθεί για την νομιμότητά της από το ΣτΕ.

Στην προσφυγή της η Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι η απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Δικαιοσύνης που ανέστειλαν τη χρηματοδότηση του κόμματος είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ).

Όπως επισημαίνεται στην προσφυγή, με την απόφαση παραβιάζεται η συνταγματική αρχή της διάκρισης των λειτουργιών. Και αυτό γιατί δεν μπορεί η Βουλή από τη μία να ψηφίζει το νόμο για αναστολή της κρατικής χρηματοδότησης και στη συνέχεια να έρχεται πάλι η ίδια να ελέγξει αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις εφαρμογής του νόμου.

Επίσης, σύμφωνα με την προσφυγή παραβιάζεται τόσο το άρθρο 5 του Συντάγματος που θεσπίζει την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας, όσο και η συνταγματική αρχή της αναλογικότητας (άρθρο 25 του Συντάγματος), όπως και το άρθρο 29 του Συνταγματικού χάρτη, που ορίζει ότι τα κόμματα έχουν δικαίωμα στην οικονομική τους ενίσχυση από το κράτος για τις εκλογικές στους δαπάνες.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger