.

«ΟΙ ΚΛΕΩΝΕΣ ΞΑΝΑΖΟΥΝ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΕΙΟ»

«Χάρις στους δύο χαρισματικούς και δοτικούς ανθρώπους :το Θανάση  Παπαδά και την σύζυγό του, ηθοποιό, την ωραία Ειρήνη Βελημαχίτη  με πάρα πολύ κόπο και μόχθο πήρε «σάρκα και οστά» το θεατράκι GREEN THEATER, αυτή η σπάνια και ωραία καλλιτεχνική Ακρόπολη της τέχνης και του πολιτισμού (που δεσπόζει στην Νοτιοανατολική πλευρά του χωριού) στην οποία έχουν φιλοξενηθεί όλα τα μεγάλα ονόματα της εβδόμης τέχνης, τραγουδιού, θεάτρου, κινηματογράφου, δίνοντας φως και λάμψη σε έναν πανάρχαιο χώρο πάνω στα βήματα του Ηρακλέους και της ωραίας Κλεωνής.
Για το Θανάση Παπαδά αυτό το θέατρο ήταν όνειρο ζωής, ένα τάμα ψυχής προς την αγαπημένη του ηθοποιό και σύζυγο του Ειρήνη. Ένα αντίδωρο για ό,τι του χάρισε η ίδια  μιμούμενος  τον Ηρώδη τον Αττικό ο οποίος έφτιαξε το Ηρώδειο για να το χαρίσει στην αγαπημένη του σύζυγο.
Αυτό το υπέροχο δημιούργημα αγάπης και μόχθου είναι ό,τι καλύτερο έχει να παρουσιάσει ο Δήμος Νεμέας και όχι μόνον.  Έχει απήχηση και στην ευρύτερη περιοχή όπου το επισκέπτονται ακόμα και τουρίστες για να δουν αρχαίες τραγωδίες έργα Αριστοφάνη, Ευριπίδη , Αισχύλου κ.α δίνοντας ιδιαίτερη λάμψη στο Δημοτικό διαμέρισμα των  Αρχαίων  Κλεωνών  (Κοντόσταυλο) ανεξάρτητα από το εάν απολαμβάνει της εκτίμησης αλλά και της σημασίας των παροικούντων οι οποίοι δυστυχώς σφυρίζουν αδιάφορα χωρίς να στηρίζουν την προσπάθεια  διότι δεν έχουν καταλάβει την υπέρτατη αξία αυτού του μοναδικού ναού της έβδομης τέχνης στον τόπο μας. Αλλά για να την καταλάβουν οι πολίτες θα πρέπει πρώτα να την ενστερνιστούν οι πρώτοι πολίτες και κυρίως οι Δήμαρχοι οι οποίοι ποτέ δεν κουβάλησαν τον πολιτισμό τους παρά μόνον τις φιλοδοξίες τους με αποτέλεσμα ο κάθε ένας που έρχεται στην εξουσία να προσπαθεί με χρήματα του δημοσίου και με κομματικές γνωριμίες να φτιάχνει κάποιο μεγάλο έργο μόνο και μόνο για να λένε ότι αυτό έγινε επί δημαρχίας τάδε..παραβλέποντας εσκεμμένα την ανάμιξή τους στις καθημερινές ανάγκες του Δήμου όπως καθαριότητα σε Δημόσιους χώρους (Σχολεία)  αλλά και ιδιωτικούς χώρους καθώς και την τήρηση του  νόμου και της τάξης  από τις δημόσιες υπηρεσίες τους Οργανισμούς, τους συλλόγους και τους πολίτες. Αλλά αυτό είναι πολύ ψυχοφθόρο έργο και..ψυφοφθόρο.
Ο Θανάσης  Παπαδάς με την  Ειρήνη Βελημαχίτη αυτό το αξιόλογο ζευγάρι  έφτιαξαν με πολύ κόπο κάτι που θα μείνει, θα φωτίζει και θα λαμπρύνει τον τόπο θυμίζοντας την  αγάπη.   Άς είναι καλά και να ξέρουν   ότι κανείς δεν άγιασε στον τόπο του. <άλως τε μετά θάνατον έρχεται η αναγνώριση>.                           

ΝΕΜΕΑ 30-7-2014
ΝΕΜΕΑΤΗΣ»
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger