.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια και σε άλλες περιοχές της Κορινθίας


Συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) άτομα, προσήχθησαν εξήντα ένα (61) και έγινε έλεγχος σε εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα και σαράντα δύο (42) οχήματα
Εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπών σε οχήματα και μία (1) κλοπή οχήματος
Κατασχέθηκαν μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο, κοντάρι με αποσπώμενη λόγχη, οχήματα κ.α
Οι αστυνομικοί έλεγχοι στοχεύουν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας

Στο πλαίσιο της πρόληψης, αλλά και της αντιμετώπισης παραβατικών συμπεριφορών, πραγματοποιήθηκε χθες (12.9.2014), εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση σε καταυλισμό ΡΟΜΑ στα Εξαμίλια, καθώς και σε άλλες περιοχές της Κορινθίας, η οποία πραγματοποιήθηκε από δυνάμεις της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, ενισχυμένες από ειδικές Υπηρεσίες της Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η οποία υλοποιείται σύμφωνα με τον γενικό επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, έγιναν έλεγχοι σε εκατόν είκοσι πέντε (125) άτομα, εκ των οποίων εκατόν δύο (102) ήταν ημεδαποί και είκοσι τρία (23) ήταν αλλοδαποί, καθώς και σε σαράντα δύο (42) οχήματα.
Επιπλέον, προσήχθησαν συνολικά εξήντα ένα (61) άτομα, από τα οποία πενήντα πέντε (55) ήταν ημεδαποί και έξι (6) ήταν αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν είκοσι έξι (26) άτομα.
Πιο αναλυτικά:
·         Ένας (1) ημεδαπός ΡOMA, για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
·         Δύο (2) ημεδαποί ΡOMA, για κλοπή.
·         Ένας (1) αλλοδαπός, για κλοπή.
·         Έξι (6) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας.
·         Επτά (7) ημεδαποί ΡΟΜΑ, για αντίσταση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.
·         Ένας (1) ημεδαπός για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα.
·         Ένας (1) ημεδαπός, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το δημόσιο, ύψους -700.161,50- ευρώ, καθώς και τρία Εντάλματα Σύλληψης του κ. Ανακριτή Κορίνθου και δύο αποφάσεις του Πενταμελούς Εφετείου Ναυπλίου και Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Κορίνθου, για διάφορα αδικήματα.
·         Δύο (2) ημεδαποί, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
  • Πέντε (5) αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.
Κατά την επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τέσσερα (4) μαχαίρια, κυνηγετικό όπλο, ξύλινο κοντάρι με αποσπώμενη λόγχη, τρία (3) οχήματα και γκλόπ πολεμικών τεχνών τύπου «νουντσάκου», ενώ εξιχνιάστηκαν τρεις (3) περιπτώσεις κλοπής σε οχήματα και μία (1) κλοπή οχήματος.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κορινθίας.


Οι δράσεις αυτές, είναι στοχευμένες και αποσκοπούν στην πρόληψη, αλλά και στην καταστολή της εγκληματικότητας, ενώ θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και ενδιαφέρον, σε όλες τις περιοχές της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger