.

Πράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη στη Διεύθυνση Π.Ε.Κορινθίας

H Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας καλούν τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές, σε παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 10/09/2014 στη Διεύθυνση Π.Ε. Κορινθίας στις 11:30 και στη Διεύθυνση Δ.Ε. Κορινθίας στις 12:30.

• Αφήνουν τους μαθητές χωρίς εκπαιδευτικούς, αφού για άλλη μια φορά η χρονιά ξεκινά με χιλιάδες κενά καθηγητών και δασκάλων, 20.000 σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια, τουλάχιστον 300 στην Κορινθία! Απαιτούμε Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των κενών στην εκπαίδευση ΤΩΡΑ!

• Στοιβάζουν τα παιδιά σε τμήματα 30 μαθητών. Απαιτούμε τη δημιουργία τμημάτων με 20 μαθητές - 15 στα μαθήματα κατεύθυνσης και στα νηπιαγωγεία. Καμία σύμπτυξη τμημάτων.

• Καταργούν όλες τις υποστηρικτικές δομές του σχολείου, ενισχυτική, τμήματα ένταξης, ολοήμερα, για να «εξοικονομήσουν» εκπαιδευτικούς και να τους μετακινήσουν όπου υπάρχει ανάγκη, εντός και εκτός νομού. Απαιτούμε κάλυψη όλων των θέσεων εκπαιδευτικών υποστηρικτικών δομών με μόνιμους διορισμούς και καμιά μετακίνηση εκτός ή εντός νομού λόγω πλασματικών υπεραριθμιών.

• Θέλουν εκπαιδευτικούς-εργαζόμενους υπό αίρεση, ανασφαλείς και φοβισμένους, χαμηλά αμειβόμενους στο σχολείο της αγοράς, που αναπαράγει νέους εργαζόμενους με παρόμοια χαρακτηριστικά. Κατάργηση του αντιεκπαιδευτικού νόμου 3848/2010. Άνοιγμα των πινάκων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών από 30/6/2010 - Μονιμοποίηση των αναπληρωτών.

• Περικόπτουν τις επιχορηγήσεις αφήνοντας τα σχολεία χωρίς τα στοιχειώδη, περικόπτουν τα έξοδα μετακίνησης μαθητών, επιβαρύνοντας ακόμα περισσότερο τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.

Ενώνουμε όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας τις φωνές μας σε ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διάλυση του δημόσιου σχολείου και στην καρατόμηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών μας.

Η Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κορινθίας προκηρύσσουν για την Τετάρτη 10/09/2014 στάση εργασίας από τις 11:00 - 14:00 προκειμένου να διευκολυνθούν οι συνάδελφοι να παραστούν στην κινητοποίηση.

Για τα Δ.Σ.

 Ο Πρόεδρος                                  Η Πρόεδρος

 Σπύρος Σβερκούνος               Γκριντζια Καίτη
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger