.

Συνάντηση του Κώστα Κόλλια με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΣ Νεμέας για το τυποποιητήριο ελαιολάδου

Συνάντηση στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε την Τετάρτη ο Βουλευτής Κορινθίας κ. Κώστας Κόλλιας με τον Υπουργό κ. Καρασμάνη και εκπροσώπους της ΕΑΣ Νεμέας, με θέμα την οριστική έγκριση της επένδυσης για την κατασκευή τυποποιητηρίου ελαιολάδου από την Ένωση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Βουλευτή και συμμετείχαν εκ μέρους της ΕΑΣ Νεμέας ο Πρόεδρος κ. Χρήστος Γρηγορίου, η Διευθύντρια κ. Αργυρώ Αϊβαλή και ο Προϊστάμενος κ. Δημήτρης Παπαλαμπρόπουλος.  Σχετικά με το θέμα ο κ. Κόλλιας δήλωσε:
«Πριν από τρεις περίπου μήνες η μεγάλη επένδυση του τυποποιητηρίου ελαιολάδου της αγροτικής ένωσης Νεμέας είχε λάβει προέγκριση, έπειτα από την κατάθεση και έγκριση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού. Την Τετάρτη, με αφορμή την κατάθεση από την ΕΑΣ των τελευταίων δικαιολογητικών που απαιτούνται για την οριστική έγκριση, ανέλαβα την πρωτοβουλία να ζητήσω συνάντηση μεταξύ της ηγεσίας του Υπουργείου και των εκπροσώπων των αγροτών της Νεμέας, προκειμένου να έχουμε τη συνδρομή τους για την ταχύτερη δυνατή έγκριση της επένδυσης.
Πέρα από τον Υπουργό, είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε το θέμα τόσο με τον Αναπληρωτή Υπουργό κ. Κουκουλόπουλο, όσο και με τους γενικούς γραμματείς κ.κ. Κορασίδη και Μελά. Με δεδομένο ότι ο φάκελος είναι πλέον πλήρης και αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του έργου, που εκκρεμεί από το 2011, η ηγεσία του Υπουργείου μας έδωσε τη διαβεβαίωση για την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωση του θέματος. Με την προέγκριση εξασφαλισμένη, απομένει ο τελικός έλεγχος ώστε να προχωρήσει η εκταμίευση. Είμαι βέβαιος ότι όλα τα εμπόδια έχουν ξεπεραστεί  και ότι οι κοπιώδεις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο οι άνθρωποι της ΕΑΣ Νεμέας, όσο και εγώ προσωπικά, θα αποδώσουν επιτέλους καρπούς.
          Έχω επισημάνει και στο παρελθόν ότι η υλοποίηση της επένδυσης στα πλαίσια του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης «Αλ.Μπαλτατζής» θα συμβάλει καθοριστικά στην ανταγωνιστικότητα της αγροτικής οικονομίας της Νεμέας. Έχω την πεποίθηση ότι η Ένωση θα αξιοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που δίνει μία τέτοια μονάδα, ώστε και οι παραγωγοί να ωφεληθούν από τη μείωση του κόστους και από την προστιθέμενη αξία που θα δώσει το τυποποιητήριο στο εκλεκτό ελαιόλαδο της περιοχής, αλλά και η Νεμέα να αποκτήσει ένα επιπλέον έσοδο απαραίτητο για την οικονομία της. Είμαι βέβαιος ότι πολύ σύντομα θα έχουμε την ανακοίνωση της τελικής έγκρισης του έργου, το οποίο θα εξακολουθήσω να παρακολουθώ μέχρι να εκταμιευθεί το κονδύλι.»




Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger