.

Δέδες: »Ο ρόλος μας είναι συγκεκριμένος και καθορίζεται από τους νόμους

Πρώτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, με την νέα του σύνθεση, την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014, με θέματα την εκλογή Προεδρείου του Περιφερειακού Συμβουλίου και την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής.
Ο Γιώργος Δέδες ως επικεφαλής της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας», στη σύντομη τοποθέτησή του, έδωσε το στίγμα της πορείας που θα ακολουθήσει η παράταξη στους θεσμούς της Περιφέρειας.
«Η μεταρρύθμιση του “Καλλικράτη” στην Πελοπόννησο παραμένει ανολοκλήρωτη. Το κεντρικό κράτος προσπαθεί να αφαιμάξει τον νεοσύστατο θεσμό της αιρετής Περιφέρειας, από πόρους και αρμοδιότητες, ενώ ταυτόχρονα εντοπίζονται σημαντικές θεσμικές αδυναμίες στα όργανα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο ρόλος μας είναι συγκεκριμένος και καθορίζεται από τους νόμους που περιγράφουν το ρόλο της αντιπολίτευσης στα θεσμικά όργανα και την δυναμική εντολή που μας έδωσε ο λαός της Πελοποννήσου στις πρόσφατες εκλογές.
Κριτική, Έλεγχος και Εποπτεία της Περιφερειακής Αρχής είναι το προκαθορισμένο για την αντιπολίτευση πλαίσιο λειτουργίας. Σε αυτά προσθέτουμε και την στάση της ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑΣ. Θεωρούμε ότι η εποχή για μάχες χαρακωμάτων και κινήσεις εντυπωσιασμού παρήλθε ανεπιστρεπτί. Εμείς θα περάσουμε στη μάχη των υπεύθυνων θέσεων, απόψεων και προτάσεων για το μεγάλο ζητούμενο της σημερινής επώδυνης συγκυρίας, που είναι η Περιφερειακή Ανάπτυξη με Διαφάνεια και Τοπική Δημοκρατία, προς όφελος των πολιτών».
Στο Προεδρείο του Περιφερειακού Συμβουλίου από την «Δημοκρατική Πελοποννησιακή Συνεργασία» προτάθηκε και εξελέγη η κα. Μαριλένα Σούκουλη στη θέση της γραμματέως και για την Οικονομική Επιτροπή, εξελέγη ο κ. Παναγιώτης Αλευράς και αναπληρωματικό μέλος ο κ. Ανδρέας Πουλάς.
Ύστερα από την εκλογή της ως γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η κα. Μ. Σούκουλη δήλωσε:
«Ευχαριστώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που αποδέχτηκαν την πρόταση της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας και τις παρατάξεις τις μειοψηφίας που συνέδραμαν για την ανάληψη των καθηκόντων της γραμματέως του ΠΕ.ΣΥ. Μια θέση εργασίας κ προσφοράς. Ο σταθερός μας σκοπός είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμικού οργάνου, ώστε να είμαστε όλοι αποτελεσματικότεροι στην επίλυση των προβλημάτων του κάθε πολίτη. Διαφάνεια, δημοκρατικότητα και συνεργασία ήταν στο κέντρο των προεκλογικών δεσμεύσεων και με βάση αυτές τις αρχές θα πορευτούμε κ τώρα. Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κορινθίας μας για την τιμή και την διαρκή πίστη στο κοινό μας όραμα για την Κορινθία της προόδου, στην πράξη, όχι στα λόγια».Ύστερα από την εκλογή της ως γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου, η κα. Μ. Σούκουλη δήλωσε:
«Ευχαριστώ τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου που αποδέχτηκαν την πρόταση της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας και τις παρατάξεις τις μειοψηφίας που συνέδραμαν για την ανάληψη των καθηκόντων της γραμματέως του ΠΕ.ΣΥ. Μια θέση εργασίας κ προσφοράς. Ο σταθερός μας σκοπός είναι η αναβάθμιση της λειτουργίας του θεσμικού οργάνου, ώστε να είμαστε όλοι αποτελεσματικότεροι στην επίλυση των προβλημάτων του κάθε πολίτη. Διαφάνεια, δημοκρατικότητα και συνεργασία ήταν στο κέντρο των προεκλογικών δεσμεύσεων και με βάση αυτές τις αρχές θα πορευτούμε κ τώρα. Για μια ακόμα φορά θα ήθελα να ευχαριστήσω τους πολίτες της Κορινθίας μας για την τιμή και την διαρκή πίστη στο κοινό μας όραμα για την Κορινθία της προόδου, στην πράξη, όχι στα λόγια».
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger