.

Ν.Γόντικας "Χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα δώρα μποναμάδες" σε καπιταλιστικούς ομίλους


Εκτός ελέγχου βρίσκεται πλέον η κατάσταση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου αφού τα «χριστουγεννιάτικα και πρωτοχρονιάτικα δώρα – μπουναμάδες» της Περιφερειακής Αρχής στους μεγαλοεργολάβους καπιταλιστές διαδέχονται το ένα το άλλο.
Στις 14 Δεκέμβρη 2017 μέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας, έδωσαν 600.000 ευρώ αποζημιώσεις στην ΙΝΤΡΑΚΑΤ (εταιρεία συμφερόντων Κόκαλη) χωρίς κανένα έλεγχο για το αμαρτωλό έργο Σκούρα – Πυρί. Δεν αρκούσαν τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ με την πρώτη σύμβαση, με τη δεύτερη και με τη συμπληρωματική ήρθαν και τα πανωπροίκια (!!!).

Στις 21 Δεκέμβρη 2017 κατοχύρωσαν την αποκατάσταση της χωματερής της Σπάρτης προϋπολογισμού 3 εκατ. ευρώ στην εταιρεία ΑΤΛΑΣ που έφτιαξε την παράκαμψη των Βουτιάνων στη Λακωνία (που μόλις παραλήφθηκε ο δρόμος βυθίστηκε), τμήματα του δρόμου Γύθειο Αρεόπολη Γερολιμένα π/υ 12 εκατ. ευρώ με απευθείας ουσιαστικά ανάθεση και ακόμα δεν έχει τελειώσει κλπ. Κατοχυρώθηκε σε ανώνυμη εταιρεία που μέλος του ΔΣ της έχει καταδικαστεί επανειλημμένα ερήμην για ακάλυπτες επιταγές, παράνομη διακίνηση προϊόντων, μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών που προσκόμισε μέχρι και πλαστό ποινικό μητρώο.


Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής παραμονή Πρωτοχρονιάς έδωσαν σε εργολάβους δεκάδες παρατάσεις έργων, μεταξύ αυτών και για τα συμπληρωματικά έργα στο λιμάνι Βραχατίου στην εταιρεία που είχε μετοχές 1 εκατ. ευρώ ο κ. Φλαμπουράρης πριν γίνει υπουργός. Δόθηκε παράταση τη στιγμή που η εταιρεία έχει διακόψει για τρίτη φορά το έργο και διεκδικεί από την περιφέρεια μόνο για την πρώτη διακοπή 1.247.000 ευρώ. Έχουν εγερθεί μήνες τώρα οι διεκδικήσεις της εταιρείας και στην Περιφέρεια «κλώθουν» για να αυξάνονται τα ποσά που διεκδικεί.
Στην ίδια συνεδρίαση διατέθηκαν ποσά για πληρωμή δαπανών για τα συστήματα πρόληψης δασικών πυρκαγιών ύψους 4 εκατ. ευρώ που είτε δεν εγκαταστάθηκαν είτε δεν λειτούργησαν ποτέ.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το μεθοδευμένο αδιέξοδο στην διαχείριση των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο που οι ΧΑΔΑ υποτίθεται ότι έχουν αποκατασταθεί, τα σκουπίδια μαζεύονται και αλήθεια που πάνε, το Ελεγκτικό Συνέδριο γύρισε πίσω την Προγραμματική Σύμβαση Περιφέρειας – ΦΟΔΣΑ, ο ΦΟΔΣΑ παραμονή πρωτοχρονιάς εκλέγει νέο πρόεδρο, δημοσιεύματα μιλούν για απατεωνιές, πλαστογραφίες και άλλα τέτοια με τα χωράφια στην Παλαιόχουνη όπου θα γίνουν τα εργοστάσια της ΤΕΡΝΑ.

Και στη μεθαυριανή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής έρχονται να συζητηθούν κατασχέσεις μετρητών της περιφέρειας από μεγαλοεργολάβους κατασκευαστές για διεκδικήσεις έργων στα χαρτιά, για εργασίες που είτε δεν έκαναν ποτέ, είτε έγιναν χωρίς την έγκριση της αρμόδιας υπηρεσίας.

Έρχεται έγκριση απόφασης Περιφερειάρχη για αμοιβή δικηγορικής εταιρείας με 38.000 ευρώ για εκπροσώπηση της Περιφέρειας στις διεκδικήσεις της εταιρείας ΜΕΤΡΟ Α.Ε. ύψους 44 εκατ. ευρώ για το άλλο αμαρτωλό έργο Γαργαλιάνοι – Ρωμανός. Δεν αρκούσαν τα 3,5 χρόνια για να γίνουν οι τελικές επιμετρήσεις έχουμε και συνεχείς αναβολές της εκδίκασης της υπόθεσης για να μεγαλώνουν τα ποσά των «οφειλόμενων» τόκων.

Καλούμε την Περιφερειακή Αρχή να φέρει όλα αυτά στο Περιφερειακό Συμβούλιο και αν αυτή αρνηθεί καλούμε τις παρατάξεις της μειοψηφίας να τα φέρουμε οι μειοψηφίες σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου:

- για να μην υπάρξει κανείς που να λέει ότι δεν ήξερα, δεν γνώριζα όταν τα λαϊκά στρώματα της Πελοποννήσου θα πληρώνουν το μάρμαρο δεκάδων και ίσως εκατοντάδων εκατ. ευρώ «αποζημιώσεις» σε εργολάβους.



- για να οργανωθεί η άμυνα της Περιφέρειας απέναντι σε αυτές τις αισχρές διεκδικήσεις των μεγαλοεργολάβων καπιταλιστικών ομίλων.

Σε κάθε περίπτωση είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση του λαϊκού κινήματος, αυτά τα μεγάλα ποσά να διατεθούν για έργα που καλύπτουν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τις ορέξεις των καπιταλιστών.

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger