.

Λάμπρος Μπούκλης :«ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΡΑ» ΥΠΟΜΝΗΜΑ προς ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ.

Σύμφωνα με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα μας πρέπει ( σε συμφωνία με όσα αναφέρει ο ΠΕΣΔΑ) για το 2011 πρέπει να ανακυκλώσουμε 35550 τόνους ετησίως, ενώ το 2009* ανακτηθήκαν μόνο 7.993 τόνοι υλικών συσκευασίας. Άρα πρέπει να υπάρξει, τουλάχιστον, 444% αύξηση εντός του 2011, δηλαδή σχεδόν να πενταπλασιαστούν οι επιδόσεις στον τομέα της ανακύκλωσης.
Αυτό είναι εφικτό, μόνο, εάν ενεργοποιηθούν άμεσα και συστηματικά όλοι οι Δήμοι (και φυσικά σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για όλα τα συστήματα εναλλακτικής διαχείρισης), καθόσον μόνο 65 Καποδιστριακοί Δήμοι από τους 107 (60% συμμετοχή) επί του συνόλου εφάρμοζαν πρόγραμμα ανακύκλωσης (στοιχεία ΕΕΑΑ 2009) στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Από τις αρχές του έτους η Οικολογική Συμπολιτεία του Μοριά, μέσω του περιφερειακού συμβούλου Λ.Μπούκλη, μαζί με άλλες αυτοδιοικητικές παρατάξεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου, αιρετούς αυτοδιοικητικούς και Κινήσεις ενεργών Πολιτών ζητάνε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και διενέργεια πέντε (5) ενημερωτικών ημερίδων, στην έδρα της κάθε Περιφερειακής ενότητας, σχετικά με τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ και με την αναγκαιότητα προώθησης της ανακύκλωσης ως αυτονόητη αλλά και αποδεδειγμένα δόκιμη λύση (περιβαλλοντικά, οικονομικά, κοινωνικά).
Σύμφωνα δε με τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ θα πρέπει να υπάρξει: “ Αύξηση των πόρων που διατίθενται για την ανακύκλωση και βελτιστοποίηση του συστήματος. Κατά μέσο όρο, το κόστος της ανακύκλωσης στην Ελλάδα αγγίζει τα 7 €/κάτοικο, στην Ισπανία και την Πορτογαλία τα 6 και 7 €/κάτοικο, στο Βέλγιο τα 9 €/κάτοικο, στη Γαλλία τα 9 €/κάτοικο και στην Αυστρία τα 20€/κάτοικο. Αντίστοιχα στη Γερμανία το κόστος αγγίζει τα 15 €/κάτοικο”.
Συνεπώς, σύμφωνα με τα στοιχεία που ο εγκεκριμένος – αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ και η ΕΕΑΑ (Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης site: www.herrco.gr), επισήμως, αναφέρουν, πρέπει η Περιφέρεια να αναλάβει, άμεσα και με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, πρωτοβουλίες: ενημέρωσης του κοινού, επέκτασης και εντατικοποίησης της Ανακύκλωσης στην Πηγή, για να πετύχουμε τους Εθνικούς Στόχους του 2011.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger