.

Οι δασοφύλακες της κοινωφελούς εργασίας προστατεύουν τα Γεράνεια

Στον Δήμο Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων υλοποιείται από 20/06/2012 πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα (ΚΟΧ 27.1003/1/2012) για το περιβάλλον στο οποίο απασχολούνται 50 άνεργοι με 5μηνες συμβάσεις.

Μία από τις δράσεις είναι η πυρασφάλεια και η προστασία του δάσους των Γερανείων όπου απασχολούνται 15 άτομα, 8 εκ των οποίων στα δυτικά και 7 στα ανατολικά Γεράνεια, επανδρώνοντας πυροφυλάκια και περίπολα στο βουνό. Η συνεισφορά τους είναι μεγάλη και έχουν ως τώρα αναφέρει δεκάδες συμβάντα στο βουνό με χαρακτηριστικό την φωτιά που ξεκίνησε από το Ζευγολατιό. Ας υπογραμμιστεί η μεγάλη οικολογική σημασία των Γερανείων που ανήκει στο δίκτυο ΝΑTURA 2000 αποτελεί μοναδικό πνεύμονα για την Κορινθία.
Φορέας υλοποίησης της συγκεκριμένης κοινωφελούς εργασίας είναι η ΕΝΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ και συμπράττων φορέας ο Δήμος Λουτρακίου Αγ. Θεοδώρων.
Στην φωτογραφία εμφανίζεται η ομάδα δασοφυλάκων δυτικών Γερανείων που επανδρώνει 5 θέσεις πυροφυλακίων, 2 περίπολα και ένα κέντρο επικοινωνίας.

H κοινωφελής εργασία   συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, καθώς και από το Ελληνικό Δημόσιο και ειδικότερα το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού».
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger