.

Τέλος στην ομηρία 6.000 συμβασιούχων

Με ταχύτατους ρυθμούς και χωρίς προσκόμματα στη διαδικασία συνεχίζεται ο προσδιορισμός των υποθέσεων συμβασιούχων υπαλλήλων οι οποίοι παραμένουν στον ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και στους ΟΤΑ με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα.

Μετά τις νέες διατάξεις του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χαράλαμπου Αθανασίου που αποτελούν τομή για τις εργατικές διαφορές αφού βάζουν φρένο στη διαιώνιση μιας ερμαφρόδιτης κατάστασης, τα δικαστήρια όλης της χώρας έχουν μεριμνήσει ώστε μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου, το αργότερο αρχές Νοεμβρίου να έχουν συζητηθεί όλες οι εκκρεμείς αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων «για την προσωρινή ρύθμιση κατάστασης επί διαφορών για άκυρη απόλυση εργαζομένου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για την οποία έχει χορηγηθεί προσωρινή διαταγή» και αγωγές «για άκυρη απόλυση εργαζόμενου με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας, η πραγματική απασχόληση του οποίου έχει διαταχθεί ως ασφαλιστικό μέτρο».

Έτσι υποθέσεις που θα συζητούνταν το 2014 και το 2015 προσδιορίζονται πλέον για το 2013, με αποτέλεσμα μέχρι τέλος του έτους να έχει ξεκαθαριστεί το ποιοι θα παραμείνουν και ποιοι θα εγκαταλείψουν τις εργασίες τους.

Με τον τρόπο αυτό δίνεται τέλος στην ομηρία και την αγωνία τόσο των ίδιων των συμβασιούχων εργαζομένων όσο και των οικογενειών τους, ενώ ταυτόχρονα το δημόσιο μπορεί να λάβει πλέον αποφάσεις για τις αναγκαίες αλλαγές με δικαιοσύνη και αξιοκρατία.

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των συμβασιούχων που εργάζονται στο δημόσιο με προσωρινές διαταγές ξεπερνά τους 6.000 υπαλλήλους. Από αυτούς οι 3.500 απασχολούνται σε δήμους της χώρας.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger