.

Φοιτητές από Αμερικανικό Πανεπιστήμιο μαγείρεψαν στο συσσίτιο Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο (εικόνες & βίντεο)

Φοιτητές από το Αμερικανικό Πανεπιστήμιο του New Jersey επισκέφθηκαν την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018 τις εγκαταστάσεις του Συσσιτίου του Ιερού ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου.



Οι φοιτητές από το Rutgers University του New Jersey στο πλαίσιο του μαθήματος Service Learning, δηλαδή προσφερόμενης κοινωνικής υπηρεσίας των φοιτητών από την Αμερική επισκέφτηκαν το Ναύπλιο έτσι ώστε τα παιδιά να συμμετέχουν εθελοντικά σε κάποιες δομές κοινωνικής προσφοράς.





Στόχος του μαθήματος των φοιτητών από την Αμερική είναι τα παιδιά να συνδυάσουν τη Μεσογειακή διατροφή το βιώσιμο περιβάλλον και την εθελοντική εργασία.





Οι φοιτητές βρέθηκαν στην εκκλησία της Ευαγγελίστριας στο Ναύπλιο στο κοινωνικό συσσίτιο και ετοίμασαν μαζί με εθελοντές του Συσσιτίου γεύματα προκειμένου να προσφερθούν στις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στο Ναύπλιο.







Οι φοιτητές επισκέφτηκαν και το κοινωνικό παντοπωλείο της αγάπης ,την Πύλη Πολιτισμού Ναυπλίου κι άλλες δομές.




Τα παιδιά επισκέφτηκαν και το εκκλησιαστικό μουσείο του Ιερού ναού Ευαγγελιστρίας όπου είδαν από κοντά εκκλησιαστικά αντικείμενα του 19 και 18 αιώνα ,καθώς και κτήμα με πορτοκαλιές όπου είδαν την βιώσιμη παραγωγή και κατανάλωση, αλλά και τις ποικιλίες πορτοκαλιού της περιοχής.




Οι φοιτητές μάζεψαν πορτοκάλια τα οποία στη συνέχεια έκαναν μαρμελάδα με τη βοήθεια εθελοντών. Αυτές οι μαρμελάδες θα δοθούν από τα παιδιά στους ωφελούμενους μαζί με άλλα τρόφιμα και είδη οικιακής χρήσης στη "Πύλη της αγάπης", το κοινωνικό παντοπωλείο της πόλης του Ναυπλίου.



Τους φοιτητές συνόδευε η επίκουρος καθηγήτρια του Πανεπιστήμιου Γλυκερία Ψαρά. Για την λειτουργία του Συσσιτίου στον Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου μίλησε στα παιδιά ο εφημέριος και επικεφαλής του Συσσιτίου π. Ελευθέριος Μίχος καθώς και ο εθελοντής Γεώργιος Εμμανουήλ.

Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger