.

Σύσκεψη για το μέλλον του Κορινθιακού κόλπου.


Τελείωσε πριν λίγο στο δημαρχείο Κορίνθου μία πολύ σημαντική σύσκεψη για το μέλλον του Κορινθιακού κόλπου. Στην σύσκεψη μετείχαν εκτός απο τον οικοδεσπότη και πρόεδρο του συνδέσμου για τον Κορινθιακό Αλέκου Πνευματικού, οι δήμαρχοι της περιοχής του κόλπου, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας Γιώργος Δέδες, ο αντιπεριφερειάρχης Αχαϊας, επιστήμονες του Πανεπιστημίου Πατρών και οικολογικοί σύλλογοι.Στην σύσκεψη ήταν καθοριστική η παρουσία του περιφερειάρχη Πελοποννήσου ο οποίος μιλώντας για τον Κορινθιακό έδωσε μία ολοκληρωμένη πρόταση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων ρύπανσης και υπεραλίευσης που αντιμετωπίζει.
Εντύπωση έκανε η δυσαρέσκεια που διατύπωσε ακόμα και για την περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας η οποία δεν διασφάλισε στις 31 Νοεμβρίου την απαγόρευση στην «Πεσινέ» να ρίχνει στην θάλασσα την καταστροφική κόκκινη λάσπη.
Δεν δίστασε μάλιστα ο κ.Τατούλης να πεί και προς τους επιστήμονες ότι δεν έχει χρόνο για χάσιμο και θα προχωρήσει σε ολιστική μελέτη για τον Κορινθιακό χωρίς να περιμένει κανένα που θέλει απλά να διασφαλίσει δικά του συμφέροντα. Είπε χαρακτηριστικά ότι θα κάνει μελέτη η οποία για πρώτη φορά θα έχει και απτό αποτέλεσμα. Θα μιλά για το τι πρέπει συγκεκριμμένα να γίνει και πως.
Αναφερόμενος στα μεγάλα προβλήματα που έχει ο Κορινθιακός επισήμανε τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει το πλέον γνωστό είδους του κόλπου τα περίφημα δελφίνια του Κορινθιακού και ζήτησε άμεσα να προχωρήσουν όλοι συντεταγμένα για την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του κόλπου.
Καταλήγοντας ο κ. Τατούλης ήταν ξεκάθαρος και ανέπτυξε το δικό του όραμα για τον Κορινθιακό κόλπο που είναι όπως είπε να χαρακτηριστεί  ο Κορινθιακός ως «θαλάσσιο πάρκο» για να μπορεί μέσα σε μία δεκαετία προστατευόμενος να αναγεννηθεί πλήρως. Για τον σκοπό αυτό μάλιστα θα ζητήσει σύντομα να γίνει διαπεριφερειακή συνάντηση (Πελοπόννησος-Δυτ. Ελλάδα και Στερεά) για να ξεκινήσει η διαδικασία και στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκη Ενωση..!
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger