.

Νέα προγράμματα για τους νέους εγκρίθηκαν στο Δήμο Βέλου-Βόχας

Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου Βέλου-Βόχας θα δώσει τη δυνατότητα σε έξι (6) νέους και νέες  να υποβάλουν αιτήσεις, ώστε να συμμετάσχουν σε προγράμματα εθελοντισμού που αφορούν στο περιβάλλον, στον πολιτισμό και στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, στην Αγγλία και στην Ουγγαρία, καλύπτοντας το 100% των εξόδων μετακίνησης, φιλοξενίας, επιδόματος διατροφής και άλλων βασικών εξόδων των δικαιούχων.
Τα προγράμματα αυτά θα υλοποιηθούν για 4 άτομα  στο Leeds της Αγγλίας από 15/02/2012 έως 15/03/2012 και για 2 άτομα στο Kaposvar της Ουγγαρίας τον μήνα Φεβρουάριο. Οι δικαιούχοι θα λάβουν ειδική βεβαίωση (Youth Pass) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τη συμμετοχή τους.
Τα προγράμματα εθελοντισμού οργανώνονται από το Δήμο Βέλου-Βόχας διαμέσου του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Νέα Γενιά σε Δράση» σε συνεργασία με το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας. 
Οι ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων ξεκινούν από την Τρίτη  14/12/2011 έως 23/12/2011, κάθε Τρίτη, Πέμπτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 13:30 έως 17:00, στο γραφείο Πληροφόρησης Νέων του Δήμου.
Στα προγράμματα μπορούν να συμμετάσχουν νέοι και νέες από 18 έως 30 ετών. Η προετοιμασία και η συμμετοχή στα προγράμματα είναι εντελώς δωρεάν.
Ο Δήμος Βέλου-Βόχας αναπτύσσοντας και προωθώντας  σύγχρονες και πρωτοπόρες υπηρεσίες Ευρωπαϊκού επιπέδου και σε συνεργασία με το γραφείο Πληροφόρησης Νέων, βρίσκεται κοντά στους νέους υποστηρίζοντας δραστηριότητες εκπαίδευσης και πολιτισμού, αξιοποιώντας παράλληλα Ευρωπαϊκές και Εθνικές χρηματοδοτήσεις, πραγματοποιώντας δράσεις Ανταλλαγών Νέων, Εθελοντισμού για νέους από και προς την Ελλάδα, πρωτοβουλιών για νέους κ.α.
Ο Δήμος Βέλου- Βόχας  και η Κοινωφελής Επιχείρησή του (Δ.Η.Κ.Ε.Β.), καλούν όλους τους νέους από 16 έως 30 ετών να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» του Δήμου.
Το «Γραφείο Πληροφόρησης  Νέων» στεγάζεται στο Ζευγολατιό, στο κτίριο της ΔΑΚΕΒ. Το γραφείο λειτουργεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και  Παρασκευή και οι ώρες επισκέψεων είναι από 13:30 έως 17:00.
Τηλ. Επικοινωνίας 2741052231, 6934293191.
Το Γραφείο Πληροφόρησης Νέων λειτουργεί και απογεύματα κατόπιν ραντεβού.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger