.

Σαμαράς: Το 2014 θα είναι έτος ανάκαμψης για την Ελλάδα (video)

Ως έτος εξόδου από την κρίση, αλλά και έτος ανάκαμψης χαρακτήρισε το 2014 ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από τις Βρυξέλλες, μετά το πέρας των εργασιών της διήμερης Συνόδου Κορυφής...

«Το 2014 θα είναι το έτος μας, θα είναι το έτος της Ελλάδας», τόνισε ο κ. Σαμαράς, παρουσιάζοντας τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας της ΕΕ.

«Η Ελλάδα αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ με πρωτογενές πλεόνασμα», εξήγησε στη συνέχεια, για να προσθέσει πως «το 2014 θα είναι έτος ανάπτυξης για την Ελλάδα, μετά από 6 χρόνια ύφεσης. Ωστόσο πρέπει να κάνουμε ακόμη πολλά».

Αναφερόμενος στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής, ο κ. Σαμαράς χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τις πρωτοβουλίες για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, ενώ σχολιάζοντας τις αποφάσεις των συμβουλίων Eurogroup - Εcofin, δήλωσε πως «η συμφωνία για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των προβληματικών τραπεζών συνιστά ένα σημαντικό πρώτο βήμα. Πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ακόμη ότι το δεύτερο μεγάλο ζήτημα ήταν η οικονομική ανάπτυξη της Ευρώπης. «Αναγνωρίστηκε ότι, ενώ υπάρχουν σημαντικά σημάδια ανάκαμψης, οι διαφορές Βορρά - Νότου είναι έντονες και η ανεργία σε ορισμένες χώρες όπως η Ελλάδα είναι πολύ υψηλή. Η αποκατάσταση του δανεισμού προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είναι ύψιστης προτεραιότητας. Η πρωτοβουλία αποκατάστασης του δανεισμού θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το Γενάρη του 2014».

«Έχω αναλάβει να προωθήσω τις σχέσεις της ΕΕ με τ Μολδαβία στο πλαίσιο της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης» και έκλεισε, λέγοντας ότι οι προτεραιότητες όπως η θαλάσια πολιτική, η μετανάστευση έγιναν δεκτά ως ευρωπαϊκές προτεραιότητες μαζί με τα πάγια ζητήματα, όπως η αναπτυξιακή διάσταση και η αντιμετώπιση της ανεργίας.



Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger