.

Δεν θα επιτρέψουμε ούτε μια μέρα να μείνει κλειστό το Μουσείο και ο Αρχαιολογικός Χώρος της Αρχαίας Νεμέας.

Ανοιχτή Επιστολή προς όλους τους υπευθύνους....

Μετά από δικαστική απόφαση με την οποία απολύονται εκατοντάδες συμβασιούχοι αρχαιοφύλακες, κινδυνεύει να κλείσει αναγκαστικά το Μουσείο καθώς και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Νεμέας, αφού μετά την επικείμενη απόλυση 7 συμβασιούχων αρχαιοφυλάκων, μένουν μόνο 3 μόνιμοι.

Είναι φανερό πως οι εναπομείναντες υπάλληλοι είναι αδύνατο, όχι να κρατήσουν ανοιχτό, αλλά και να φυλάξουν τον αρχαιολογικό χώρο. Έτσι τίθενται σε κίνδυνο πολύτιμοι θησαυροί του ελληνικού πολιτισμού. Επίσης , θα πρέπει να σταθούμε στο γεγονός ότι, πέρα από τη διακοπή της λειτουργίας του Μουσείου είναι εξαιρετικά άδικο να χάσουν τη δουλειά τους εργαζόμενοι που έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους πάνω από 10 χρόνια στο Μουσείο.

Καλούμε το Υπουργείο Πολιτισμού και τον Υπουργό κο Παναγιωτόπουλο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να δώσει άμεσα λύση, ώστε να μη μείνει κλειστό το Μουσείο, ούτε μια μέρα.

Θα ήταν τραγική ειρωνεία να κλείσει ένα Μουσείο, την ίδια στιγμή που ο κος Πρωθυπουργός ανακοίνωσε πανηγυρικά ότι παρατείνεται η λειτουργία 33 Μουσείων ως τις 8το βράδυ.

Έξοδος από την κρίση με κλειστά Μουσεία δε γίνεται.

Υπενθυμίζουμε ότι το Μουσείο της Αρχαίας Νεμέας δέχεται κάθε χρόνο πάνω από 50.000 χιλιάδες επισκέπτες, οι οποίοι συνεισφέρουν σημαντικά έσοδα στο κράτος και επιπλέον αθροίζονται στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος μας από κοινού με τον Σύνδεσμο Οινοποιών Νεμέας για την ανάπτυξη του τουρισμού, αλλά και του οινοτουρισμού στην περιοχή.

Ως Δήμος δεν θα επιτρέψουμε ούτε μια μέρα το κλείσιμο του Μουσείου. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε ήδη παραχωρήσει πέντε (5) άτομα , εργαζόμενους του Δήμου Νεμέας προκειμένου να συνδράμουν το υπάρχον προσωπικό του Αρχαιολογικού Χώρου και Μουσείου Αρχαίας Νεμέας. Οι κάτοικοι, οι φορείς της περιοχής, όλοι μαζί, θα είμαστε παρόντες για να προστατέψουμε τους θησαυρούς του και να διασφαλίσουμε τη λειτουργία του και την πρόσβαση των χιλιάδων επισκεπτών του στην ιστορία μας και τον πολιτισμό μας.



 Ο Δήμαρχος

 Ανδριανάκος Ευάγγελος
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger