.

«Πράσινο φως» για την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων

Ο ΙΣΑ ζητούσε να κριθεί αντισυνταγματική και παράνομη και να ακυρωθεί η από 30.11.2010 υπουργική απόφαση, που εκδόθηκε σύμφωνα με το νόμο 3868/2010, ο οποίος καθιέρωσε την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την επίμαχη υπουργική απόφαση, αλλά και τον εν λόγω νόμο, «καθιερώνεται η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων που ανήκουν στο ΕΣΥ με την επέκταση των εξωτερικών ιατρείων και τη διενέργεια διαγνωστικών, θεραπευτικών και επεμβατικών πράξεων πέραν του τακτικού ωραρίου.

Επίσης, με την επίμαχη υπουργική απόφαση καθορίζεται η δαπάνη για τις ιατρικές επισκέψεις, τα χειρουργεία και τις άλλες επεμβατικές πράξεις που πραγματοποιούνται κατά τη λειτουργία των νοσοκομείων μετά το ωράριο, ενώ καθορίζεται και η πρόσθετη αμοιβή για τους γιατρούς.

Ακόμη, οι σύμβουλοι Επικρατείας αναφέρουν ότι η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων του ΕΣΥ δεν θίγει το υφιστάμενο σύστημα των γενικών εφημεριών των νοσοκομείων.

Τέλος, αναφέρεται στη δικαστική απόφαση ότι, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του νόμου 3868/2010, η ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων αποβλέπει στην ενίσχυση του δημοσίου χαρακτήρα της υγείας και στην αναζωογόνηση του ΕΣΥ.

Άποψη, την οποία και αποδέχεται η Ολομέλεια του ΣτΕ.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger