Μεγάλη πυρκαγιά στη Μεσσηνία - Εκκενώθηκαν 4 οικισμοί

Τέσσερις οικισμοί εκκενώθηκαν στη Μεσσηνία, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ζερμπίσια και έφτασε έως την Αρχαία Μεσσήνη.

Όπως έγινε γνωστό από το Πυροσβεστικό Σώμα, οι εκκένωση των οικισμών έγινε με απόφαση των τοπικών Αρχών, για προληπτικούς, κυρίως, λόγους.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Ζερμπίσια, εννέα χιλιόμετρα περίπου από το Μελιγαλά.
Οι φλόγες φτάνουν πολύ κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης και νωρίτερα πέρασαν κυριολεκτικά δίπλα από το αρχαιολογικό μουσείο, ενώ απομακρύνθηκε ο κίνδυνος για το παλαιό μοναστήρι της Παναγίας της Βουλκανιώτισας.
Στο πύρινο μέτωπο υπάρχουν ισχυρές επίγειες κι εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής από όλη την Πελοπόννησο, υδροφόρες των Δήμων και του στρατού, καθώς και εθελοντές πολίτες, ενώ στο σημείο έχει φτάσει και συντονίζει, ο υπαρχηγός Υποστήριξης της Πυροσβεστικής αντιστράτηγος Χαράλαμπος Αφαλής που κατάγεται, έχει υπηρετήσει και γνωρίζει καλά την περιοχή, ενώ προς την Μεσσηνία κατευθύνεται και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου.
Επιπλέον, υπάρχει κινητοποίηση και έχουν σταλεί μηχανήματα από τις γειτονικές περιφερειακές ενότητες, που συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης.
Νέο μέτωπο φωτιάς εκδηλώθηκε περίπου στις 5 το απόγευμα στην θέση Ασούταινα, κοντά στο Ραυτόπουλο Τριφυλίας.
Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη, καίει σε βουνοπλαγιά με πουρνάρια και δυνάμεις της Πυροσβεστικής επιχειρούν να την θέσουν υπό έλεγχο.
Επίσης, φωτιά εκδηλώθηκε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην Παναγίτσα Αρκαδίας και καίει δασική έκταση. Μάχη να θέσουν την φωτιά υπό έλεγχο δίνουν δώδεκα πυροσβέστες με έξι οχήματα και ρήψεις νερού κάνουν δύο αεροσκάφη πεζετέλ.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger