.

Μείωση 5% στο φόρο ακινήτων – Δείτε πως θα πληρώσετε λιγότερα χρήματα - Τα 10 λάθη που καίνε και πως θα τα διορθώσετε;

Ούτε στο υπουργείο Οικονομικών δεν πιστεύουν στα μάτια τους με αυτά που βλέπουν στο νέο φόρο ακινήτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και οι εφοριακοί χρειάστηκε να κάνουν και να ξανακάνουν επαλήθευση για να βεβαιωθούν ότι ο φόρος σε κάποιες περιπτώσεις είναι τόσο βαρύς για τους πολίτες.
Πλέον και με την εικόνα από την εκκαθάριση των στοιχείων για τον φόρο ακινήτων σχεδόν στο 100% προκύπτει ότι ...


θα υπάρξουν έσοδα για το κράτος σχεδόν 500.000.000 ευρώ περισσότερα απ' ό,τι είχε υπολογιστεί αρχικά και έτσι ήδη έχει μπει μπροστά το σχέδιο για μειώσεις.



Ως και 5% η μείωση στον φόρο ακινήτων για... πολιτικούς λόγους
 
Όπως αναφέρει η εφημερίδα “Τα Νέα” ενεργοποιήθηκαν τα πολιτικά αντανακλαστικά, αφού προκύπτουν περισσότερα έσοδα απ' όσα είχαν υπολογιστεί το Μαξίμου μπορεί να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να προχωρήσει σε μείωση του φόρου.

Πως θα μειώσετε τον φόρο

Προσοχή όταν υπάρχουν λάθη στο Ε9 υπάρχουν πολύ μεγάλες επιβαρύνσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι για όσα στοιχεία της δήλωσης δεν προκύπτει με σαφήνεια η εικόνα τότε από την εφορία λαμβάνεται υπόψη η επιλογή που οδηγεί στον μεγαλύτερο φόρο και έτσι η επιβάρυνση για τον πολίτη είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από εκείνη που θα είχε εάν είχε συμπληρώσει σωστά τη δήλωση Ε9.

Προσοχή λοιπόν στα λάθη. Θα πρέπει για παράδειγμα να αναγράφεται το είδος εμπράγματου δικαιώματος που έχει κάποιος σε ένα ακίνητο αλλά και το έτος γέννησης του επικαρπωτή, αλλιώς σε διαφορετική περίπτωση ο πολίτης θεωρείται πως έχει την πλήρη κυριότητα ενός ακινήτου.

Τα λάθη τιμωρούνται με τους πολίτες να πληρώνουν με βάση τον υψηλότερο συντελεστή
 
Το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση που δεν αναγράφονται τα ποσοστά συνιδιοκτησίας. Πρέπει λοιπόν να δείξετε προσοχή και να τα συμπληρώσετε στη δήλωση. Δίδεται ευκαιρία συμπληρωματικής δήλωσης για τη διόρθωση λαθών ως τον ερχόμενο Οκτώβριο.

Ένα συχνό λάθος που αυξάνει το φόρο είναι η μη αναγραφή του ορόφου. Σε αυτή την περίπτωση αυτόματα το ακίνητο υπολογίζεται με τον υψηλό συντελεστή για τον 6ο όροφο.

Προσοχή επίσης στο πως προσδιορίζεται η τιμή του ακινήτου καθώς εάν αυτή προσδιορίζεται από τον νόμο τότε λαμβάνεται υπόψη η μεγαλύτερη και έτσι είναι μεγαλύτερη και η επιβάρυνση.

Εάν σε ένα αγροτεμάχιο δεν έχει συμπληρωθεί η κατηγορία του ακινήτου τότε αυτόματα θεωρείται ότι υπάρχει κατοικία στο αγροτεμάχιο και ο φόρος είναι πολλαπλάσιος.

Εάν τα στοιχεία που αφορούν στις προσόψεις ενός αγροτεμαχίου δεν έχουν συμπληρωθεί σωστά τότε υπολογίζεται με φόρο για πρόσοψη σε εθνική ή επαρχιακή οδό.

Έλεγχος από την εφορία σε όσους δικαιούνται επιστροφή
 
Δείξτε ιδιαίτερη προσοχή στη συμπλήρωση του Ε9 και κάντε τις απαραίτητες αλλαγές για να μπορέσετε να μειώσετε τον φόρο που αναλογεί... χωρίς να περιμένετε τη μείωση που για πολιτικούς λόγους θα κάνει η κυβέρνηση.

Ακόμη μια παγίδα, εκτός απ' τις επιπλέον χρεώσεις, προκύπτει και απ' την πιθανότητα ...επιστροφής. Μετά την εκκαθάριση θα γίνεται συμψηφισμός με τον φόρο και στην περίπτωση που προκύπτει επιστροφή άνω των 300 ευρώ τότε θα γίνεται και φορολογικός έλεγχος στον φορολογούμενο.

πηγή planet-greece.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger