Ε9: Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου και χωρίς πρόστιμο οι διορθωτικές δηλώσεις

Δεν ξεκαθαρίζεται, ωστόσο, τι θα γίνει με τα «φουσκωμένα» εκκαθαριστικά και αν οι φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω όσα επιπλέον πληρώσουν λόγω των λαθών.
Με ανακοίνωση που εξέδωσε, η ΓΓΔΕ επιβεβαιώνει την πρόθεσή της να ανοίξει το σύστημα υποβολής διορθωτικών δηλώσεων Ε9 για όσους διαπιστώσουν λάθη στο εκκαθαριστικό τους.

Η ΓΓΔΕ δεν ξεκαθαρίζει όμως τι θα γίνει με τα "φουσκωμένα" εκκαθαριστικά και αν οι φορολογούμενοι θα πάρουν πίσω φετος ή το 2015, όσα επιπλέον πληρώσουν λόγω των λαθών.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την αποκάλυψη του protothema.gr σχετικά με τον υπολογισμό του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) σε περιπτώσεις που τα δηλωθέντα στοιχεία στο Ε9 είναι ασαφή, από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων εκδόθηκε ανακοίνωση, όπου επισημαίνονται τα εξής:

«Οι φορολογούμενοι, όπως είναι γνωστό, είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν και να συμπληρώσουν τα ορθά στοιχεία των ακινήτων τους, προκειμένου η εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ να πραγματοποιηθεί με βάση την περιουσιακή τους κατάσταση την 01/01/2014. Ιδιαίτερα φέτος, πρώτη χρονιά εφαρμογής του νέου φόρου, λήφθηκε μέριμνα ώστε ο χρόνος να είναι επαρκής.

Σε κάθε περίπτωση, αν ορισμένοι φορολογούμενοι δεν μερίμνησαν να συμπληρώσουν έγκαιρα τα στοιχεία όπως κατ’ επανάληψη είχε ζητηθεί, με αποτέλεσμα να διενεργηθεί εκκαθάριση με βάση παραδοχές ή να μην απεικονίζεται η ορθή περιουσιακή τους κατάσταση, παρέχεται η δυνατότητα υποβολής εμπρόθεσμων και χωρίς κυρώσεις διορθωτικών δηλώσεων μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2014.

Τονίζεται, επίσης, ότι έχει ήδη υλοποιηθεί πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης ώστε για ορισμένες περιπτώσεις να μειωθεί η επιβάρυνση».

Πηγή: newmoney.gr
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger