ΕΛ.ΑΣ.: Ξέρουμε ποιοι κρύβονται πίσω από τη ληστεία στο Δίστομο (video)

Στοιχεία, που έρχονται να επιβεβαιώσουν τις αρχικές υποψίες της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΛ.ΑΣ.
για εμπλοκή μελών της ομάδας του Νίκου Μαζιώτη στην κινηματογραφική ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο, εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια εξονυχιστικών ερευνών.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, η ταυτοποίηση γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων, σε συνδυασμό με αναφορές αυτόπτων μαρτύρων οδηγούν στο συμπέρασμα πως πίσω από τα γεγονότα στο Δίστομο κρύβονται:

 • o 35χρονος Γιώργος Πετρακάκος, καταζητούμενος συνεργός του Νίκου Μαζιώτη
 • ένας 44χρονος, ο οποίος συμμετέχει ενεργά από το καλοκαίρι του 2012 σε ληστείες μελών της ομάδας Μαζιώτη και
 • ένας 33χρονος, ο οποίος είχε εμπλακεί στην απόδραση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Αλκέτ Ριζάι από τις φυλακές Κορυδαλλού και εδώ και 1,5 χρόνο καταζητείται από την αστυνομία καθώς δεν επέστρεψε ποτέ από την άδεια που του είχε δοθεί.
Ενδιαφέρον επίσης έχει το γεγονός πως στην κινηματογραφική ληστεία του Διστόμου συμμετείχε ένα καινούριο πρόσωπο -τουλάχιστον σε σωματομετρικά χαρακτηριστικά-, το οποίο δεν είχε εντοπιστεί στις προηγούμενες ληστείες στο Συκούριο, στον Μαραθώνα και στη Σαρωνίδα. Οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων, οι οποίοι το μεσημέρι της Παρασκευής άρπαξαν 300.000 ευρώ από υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Δίστομο και στη συνέχεια διέφυγαν με φουσκωτό σκάφος, έχοντας στα χέρια τους ως όμηρο τον ταμία μέχρι το Ξυλόκαστρο Κορινθίας, συνεχίζονται.

Το φουσκωτό... πρόδωσε τους ληστές
  Όπως διαπιστώθηκε, το φουσκωτό σκάφος, μήκους 10 μέτρων περίπου, είχε αφαιρεθεί παράνομα πριν από δύο χρόνια στην Καλαμάτα, λίγο καιρό μετά την απόδραση Μαζιώτη-Ρούπα.

  Όταν ταυτοποιήθηκε το κλεμμένο σκάφος, δημιουργήθηκαν υποψίες πως πίσω από την κινηματογραφική ληστεία βρίσκονται μέλη της ομάδας Μαζιώτη. Οι υποψίες αυτές ενισχύθηκαν και από μια απόδειξη, η οποία βρέθηκε στα πράγματα της Ρούπα κατά τη διάρκεια των ερευνών στο διαμέρισμα στα σύνορα Αμαρουσίου - Πεύκης. Η απόδειξη αυτή προερχόταν από κατάστημα της Κορίνθου.

  Ενδιαφέρον πάντως προκαλεί το γεγονός πως οι δράστες ήταν καλά πληροφορημένοι, επιβεβαιώνοντας αυτό που είχε ειπωθεί από την πρώτη στιγμή: οι ληστές έδρασαν βάσει οργανωμένου σχεδίου. Το σκάφος του Λιμενικού Σώματος στην Κόρινθο είχε τεθεί εκτός μάχης εδώ και μια εβδομάδα λόγω μηχανικής βλάβης.
  Share this article :
   
  Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
  Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
  Proudly powered by Blogger