.

Έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ-Πότε πληρώνουν και ποιοι

Στην αναμονή βρίσκονται 6,8 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων για τον ΕΝΦΙΑ...Μετά την ψήφιση της τροπολογίας από τη Βουλή για τις μικρές αλλαγές στο νόμο άνοιξε ο δρόμος για τις 6 δόσεις και για τα νέα εκκαθαριστικά όμως τελικά χωρίς έκπτωση θα είναι η πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ για δύο εκατ. δικαιούχους.
Ολόκληρο το ποσό της 1ης δόσης θα κληθούν να καταβάλουν μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου πάνω από 2 εκατομμύρια οικονομικά αδύναμοι φορολογούμενοι, που δικαιούνται έκπτωσης 50% καθώς και οι ιδιοκτήτες κτισμάτων κενών μη ηλεκτροδοτούμενων, που δικαιούνται μείωσης 20%.
Τη Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μπουν στο Taxisnet με τους κωδικούς τους για να βρουν το νέο εκκαθαριστικό τους.
Είναι πιθανό όμως τη Δευτέρα να μην είναι έτοιμα όλα τα εκκαθαριστικά. Για να καταλάβει κάποιος αν μπήκε το νέο σημείωμα θα πρέπει να δει τον αριθμό των δόσεων. Αν οι δόσεις είναι 6 τότε έχει μπει το νέο εκκαθαριστικό.
Για εκατοντάδες χιλιάδες περιπτώσεις, τα εκκαθαριστικά που θα αναρτηθούν στις 15-16 Σεπτεμβρίου, δεν θα είναι αυτά που ισχύουν. Όλα θα έχουν την οφειλή της 30ης Ιουλίου.
Στις περιοχές που δεν εφαρμόζεται ο αντικειμενικός προσδιορισμός της αξίας των ακινήτων, τα εκκαθαριστικά θα αλλάξουν την επόμενη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου. Το ίδιο θα γίνει και για όσους έχουν ακίνητα στην Κεφαλονιά ή σε σεισμόπληκτες περιοχές ή διατηρητέα ιστορικής αξίας, τα οποία πλέον απαλλάσονται από τον ΕΝΦΙΑ.
Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων προειδοποιεί ότι θα χρειαστεί 3 ημέρες για να ανεβάσει όλα τα διορθωμένα εκκαθαριστικά.
Η πληρωμή για την πρώτη δόση πρέπει να γίνει έως τις 30 Σεπτεμβρίου το αργότερο.
Υπομονή μέχρι το τέλος Οκτωβρίου θα πρέπει να κάνουν 2.000.000 φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωση από τον ΕΝΦΙΑ, προκειμένου να τους αναγνωρισθεί ο χαμηλότερος φόρος, υπό την προϋπόθεση ότι το αρχικό χρονοδιάγραμμα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων δεν θα διαψευσθεί.
Σε 50 ημέρες περίπου από σήμερα θα χορηγηθούν και οι εκπτώσεις 50% ή 100% από το φόρο στις περιπτώσεις των 1.300.000 οικονομικά αδύναμων φορολογουμένων - φυσικών προσώπων. Η διαδικασία θα καθυστερήσει, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών κατάργησε την υποχρέωση προσκόμισης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας για τη χορήγηση της έκπτωσης και την αντικατέστησε με το κριτήριο της αξίας της ακίνητης περιουσίας.
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger