Πέτρος Τατούλης:«Θα συνεχίσουμε να αναβαθμίζουμε την επιχειρησιακή ικανότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών της Πελοποννήσου»«Αναγνωρίζουμε την αυτοθυσία των μελών του πυροσβεστικού σώματος Πελοποννήσου»
 Η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Πυροσβεστικού Σώματος για την αναβάθμιση της επιχειρησιακής του ικανότητας, μέσω των πόρων της νέας προγραμματικής περιόδου 2014 – 2020, αποφασίστηκε στη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Διευθυντή Στρατηγικού Σχεδιασμού του Αρχηγείου της Πυροσβεστικής κ. Αθανασίου Μαργαλιά και του Περιφερειακού Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Κωνσταντίνου Γιόβα την Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου χαρακτήρισε κόσμημα την εξέλιξη της πυροπροστασίας στην Πελοπόννησο, η οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη βελτίωση της επιχειρησιακής τους ικανότητας και την αυτοθυσία των μελών του πυροσβεστικού σώματος και δεσμεύτηκε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεχίζει να υποστηρίζει τη λειτουργία της και την αναβάθμιση των υποδομών της.
«Πέρα από την άμεση βελτίωση των υποδομών απαιτείται και βελτίωση της οργανωτικής δομής των πυροσβεστικών υπηρεσιών ώστε να αυξηθεί η επιχειρησιακή ικανότητα τους» δήλωσε ο κ. Τατούλης και επεσήμανε για ακόμα μία φορά την ανάγκη να μεταφερθεί η αρμοδιότητα της δασικής υπηρεσίας στην αιρετή Περιφέρεια «ώστε να επιτευχθεί μια δημιουργική σχέση με αποτέλεσμα τη βελτίωση της προσβασιμότητας στα δάση για καλύτερη προστασία τους, δεδομένης και της εγκατάλειψης που παρατηρείται».
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου ζήτησε τέλος την ολοκληρωμένη πρόταση συνεργασίας της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ώστε να ενταχθεί στο πρόγραμμα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Ο κ. Μαργαλιάς από την πλευρά του, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι η Πελοπόννησος θεωρείται από τις προβληματικές περιοχές της χώρας στο επίπεδο της πυροπροστασίας, δεδομένων των γεωμορφολογικών χαρακτηριστικών της, η επιχειρησιακή ικανότητα των πυροσβεστικών υπηρεσιών έχει αποδειχθεί υψηλού επιπέδου. Ο κ. Μαργαλιάς χαρακτήρισε τους κοινοτικούς πόρους ως τη μόνη διέξοδο για την ανανέωση και αναβάθμιση του στόλου των οχημάτων και εξέφρασε την πεποίθηση ότι η συνεργασία με την Περιφέρεια θα συνεχίσει να βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο.
Ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου κ. Γιόβας ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την πολύτιμη συμπαράσταση και συνεργασία όλα αυτά τα χρόνια και τόνισε ότι η Περιφέρεια ήδη συνδράμει σημαντικά τις πυροσβεστικές υπηρεσίες με λιμενοδεξαμενές, αναλώσιμα οχημάτων και μέσων πυρόσβεσης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο κ. Νίκος Μπότσαρης, τμηματάρχης του τμήματος επενδύσεων και ευρωπαϊκών προγραμμάτων του αρχηγείου της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο κ. Παντελής Κορεσιάδης, Πυραγός, και οι σύνδεσμοι της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου με το αρχηγείο.       


Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger