.

Eμπορικός Σύλλογος Κορίνθου: Αναστολή της Υπουργικής Απόφασης της 7ης Ιουλίου για τις Κυριακές.

Όλος ο  εμπορικός κόσμος της χώρας δικαιώθηκε με τη  υπ’αριθμ.  307/2014 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την οποία αναστέλλεται η ισχύς της Υπουργικής Απόφασης της 7ης Ιουλίου  , με την οποία  απελευθερωνόταν  η λειτουργία των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου σε 10 περιοχές της χώρας.  
Από την πρώτη στιγμή, τόσο η ΕΣΕΕ όσο και όλοι οι τοπικοί Εμπορικοί Σύλλογοι αντέδρασαν αναφέροντας ,ότι το άνοιγμα τις Κυριακές σπρώχνει στο κενό την μικρομεσαία εμπορική επιχείρηση που προσπαθεί να επιβιώσει με δυσκολία εντός της κρίσης, καθότι  δεν θα αύξανε τον τζίρο των εμπορικών επιχειρήσεων, παρά μόνο το λειτουργικό τους κόστος.
Το Ανώτατο Δικαστήριο δέχθηκε τις θέσεις του εμπορικού κόσμου  και προς το παρόν η πλήρης απελευθέρωση δεν περνάει.  Για την διαμόρφωση του σκεπτικού του, το Δικαστήριο έλαβε υπόψη τα στοιχεία που είχε συγκεντρώσει το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ), ειδικά σε ότι αφορά ανάλογες εμπειρίες άλλων χωρών αλλά και την αξιολόγηση δεδομένων από την ελληνική αγορά.
Τα κύρια σημεία που πρέπει να συγκρατήσουμε από την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου είναι τα εξής:
1. Μέχρι την έκδοση της απόφασης επί της ασκηθείσας αίτησης ακυρώσεως της ΕΣΕΕ, η  απόφαση Κ1-1119/7-7-2014 παύει να ισχύει και μαζί της παύει να ισχύει η πλήρης απελευθέρωση στα ιστορικά κέντρα Αθήνας, Θεσσαλονίκης, στη Ραφήνα, στο Πικέρμι, στην Χαλκιδική και στα νησιά Ρόδο, Κω, Σύρο, Ερμούπολη, Μύκονο και Θήρα. 
2. Για όλες τις παραπάνω περιοχές αναβιώνει η απόφαση που είχε λάβει ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης, δυνάμει του άρθρου 16 ν. 4177/2013 και εφόσον τηρούνται οι περιορισμοί που αναφέρονται σε αυτό.
Τέλος οι προσπάθειες από πλευράς ΕΣΕΕ και Εμπορικών Συλλόγων θα συνεχιστούν μέχρι και την κύρια συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Νοεμβρίου για την αίτηση ακύρωσης της απόφασης.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ                                        Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΤΟΥ Ε.Σ.Κ

            ΓΕΩΡΓΑΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                                                    ΚΑΪΛΑΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger