.

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για την μετακινήσεις δασολόγων που έγιναν στο νομό Κορινθίας

Διαβάστε μόνο στο korinthostv....  Άκουσονάκουσον!!! διέταξαν να μετακινηθείε σε άλλη θέση ο καλύτερος δασολόγος στην Πελοπόννησο Παναγιώτης Καλλίρης...

1) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (ΠΟΓΕΔΥ)
ΓΕΩΠΟΝΟΙ – ΔΑΣΟΛΟΓΟΙ – ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ – ΙΧΘΥΟΛΟΓΟΙ - ΓΕΩΛΟΓΟΙ

2) ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ  ΔΑΣΟΛΟΓΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ (Π.Ε.Δ.Δ.Υ) 

. Προς : 1. Γραφείο Πρωθυπουργού 

 Μέγαρο Μαξίμου 


 2. Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού 

Εσωτερικών 

 κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη 

 3. Γραφείο Αν. Υπουργού ΥΠΕΚΑ 

 κ. Νικόλαου Ταγαρά  Αθήνα 

 Κοιν.: 1. Αποκεντρωμένη Διοίκηση Δυτικής  Ελλάδος- Πελοποννήσου και Ιονίων Γραφείο Γενικού Γραμματέα κ. Γεώργιο Διδασκάλου 

 2. ΥΠΕΚΑ -Ειδικό Γραμματέα Δασών
 3. Δασικές Υπηρεσίες.- Έδρες τους Επιστολή στον Πρωθυπουργό 

 Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ .
Οι Ομοσπονδία μας (ΠΟΓΕΔΥ) και η Πανελλήνια Ένωση Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΕΔΔΥ) έχουν πολλές φορές αναφερθεί με υπομνήματα και επιστολές αλλά και με τη φυσική παρουσία των ηγεσιών τους στη Βουλή, σε θέματα πολιτικής αναφορικά με τον Πρωτογενή Τομέα και τη δασική πολιτική .

Αυτή τη φορά είμαστε στην πολύ δυσάρεστη θέση να ασχοληθούμε με ένα ζήτημα που αποκλίνει αυτών των θεσμικών παρεμβάσεων μας σε θέματα πολιτικής, το οποίο αφορά στον τρόπο άσκησης διοίκησηςαπό ορισμένους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων, ζήτημα που κατά την άποψη μας είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο διότι επηρεάζει την ουσία της πολιτικής στην πράξη, δηλαδή την άσκηση χρηστής και αποτελεσματικής διοίκησης και μάλιστα σε ένα πολύ νευραλγικό Τομέα όπως είναι οι Δασικές Υπηρεσίες των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων. 

Δεν θέλουμε με το παρόν έγγραφο μας να αναφερθούμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι μας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, ή τα διοικητικά ζητήματα που προκύπτουν λόγω της υποστελέχωσης των Δημοσιών Υπηρεσιών και την συστηματικής υποβάθμισής τους τα τελευταία χρόνια.


Το θέμα που μας οδήγησε να σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, αφορά στην αναίτια και κατά την άποψή μας καταχρηστική, συμπεριφορά του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτικής Ελλάδος- Πελοποννήσου και Ιονίων σε βάρος συναδέλφων μας δασολόγων στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας.

Ασφαλώς κανείς δεν αρνείται το δικαίωμα των μετακινήσεων στον οικείο Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Εκτιμούμε όμως ότι οι μετακινήσεις δασολόγων που έγιναν στο νομό Κορινθίας, χωρίς πραγματική αιτιολογική βάση και αφορούσαν αρίστους υπαλλήλουςμε τριακονταετή προσφορά, με επαίνους και αναγνώριση από τη δασολογική κοινότητα, το μόνο που προκάλεσαν είναι προβληματισμός για την πραγματική αιτία των μετακινήσεων, αναστάτωση στη ζωή των συναδέλφων, ακόμη μεγαλύτερη αποδιοργάνωση των Υπηρεσιών,δικαστικές περιπλοκές, λόγω των προσφυγών που θα ακολουθήσουν δηλαδή συνεπειών που δυστυχώς θα προκαλέσουν μεγαλύτερα προβλήματα και πολιτικά μας παραπέμπουν σε άλλες εποχές και καταστάσεις . 

Η Ομοσπονδία μας και η Ένωση Δασολόγων πριν καταφύγουν στη σύνταξη της παρούσας επιτολής προσπάθησαν επανειλημμένα να επικοινωνήσουν με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και να θέσουν υπόψη του ότι πρόσθετο στοιχείο κρινόταν απαραίτητο για το θέμα αυτό, ευελπιστώντας στη δίκαιη και αποδοτική για τη διοίκηση εξεύρεση λύσης . 

Δυστυχώς η προσπάθεια μας δεν ευδοκίμησε. Παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες μας, υπήρξε, από πλευράς Γ.Γ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, πλήρης άρνηση επικοινωνίας , δεδομένο που μόνο σύγχρονη πολιτική διοίκηση δε συνιστά και υποβαθμίζει - προσβάλλει το θεσμικό ρόλο των οργανώσεων μας. 

Τα παραπάνω έχουν ιδιαίτερη σημασία, όταν η προσπάθεια επικοινωνίας αφορούσε ένα τόσο ευαίσθητο -προσωπικό θέμα που επηρεάζει άμεσα τη ζωή συναδέλφων οι οποίοι έχουν πραγματικά προβλήματα επιβίωσης , τα οποία όφειλε να γνωρίζει η διοίκηση και κατά τις ισχύουσες διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα να λάβει υπόψη της .

Εκτιμούμε ότι η παρέμβασή σας για την αποκατάσταση αυτής της κατάφωρης αδικίας, που αφορά στην εύρυθμη λειτουργία και των Υπηρεσιών, πρέπει να ακολουθήσει άμεσα. 

Αν πραγματικά υπάρχουν λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την μετακίνηση των συναδέλφων μας θα τους δεχτούμε . Αν όμως οι μετακινήσεις έχουν την αιτία τους σε προσωπικές εκτιμήσεις του Γενικού Γραμματέα για τον τρόπο που θέλει ο ίδιος να ασκείται η διοίκηση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ή δεν έχει γίνει κατανοητό από αυτόν, το επίπεδο της ευθύνης που αναλαμβάνεται από τους συναδέλφους μας που ασκούν καθήκοντα προϊσταμένων στη Δημόσια Δασική Διοίκηση και αυτό αποτελεί την αιτία των μετακινήσεων, άξιων και ικανών συναδέλφων, τότε λυπούμαστε αλλά θα πρέπει τα πολιτικά στελέχη που στελεχώνουν τις πολιτικές θέσεις των Γενικών Γραμματέων να έχουν όχι μόνο τα κατάλληλα προσόντα αλλά και οι ίδιοι να αξιολογούνται καθημερινά. 

 ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ
Share this article :
 
Copyright © 2013-14. KorinthosTV.gr - All Rights Reserved
Template Created by Creating Website Published by G.STEFANIS
Proudly powered by Blogger